//Σταμπωτό τοίχου
Σταμπωτό τοίχου2017-03-05T13:07:42+00:00

Σταμπωτό δάπεδο τοίχου

Ο σταμπωτός σοβάς είναι ένα αδιάβροχο και πορώδες υλικό τσιμεντοειδούς σύστασης, με εξαιρετικά υψηλή αντοχή στην υγρασία και τις καιρικές συνθήκες. Ο χρωματισμός του γίνεται με ειδικά χρώματα τα οποία είναι αδιάβροχα και ανεξίτηλα. Ο Σοβάς εφαρμόζεται απ’ ευθείας σε σκυρόδεμα, τοιχοποιία, προϋπάρχον σοβά, γυψοσανίδα και σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια μπορεί να εφαρμοστεί ο συμβατικός σοβάς. Σε περίπτωση που η επιφάνεια εφαρμογής είναι αποσυντεθημένη ή με έντονες ανωμαλίες, διαστρώνεται αρχικά μια στρώση συμβατικού σοβά και αφού αποκτήσει τις αντοχές του εφαρμόζεται ο σοβάς .

Ο σοβάς αναμιγνύεται με νερό ώστε να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα καλής εργασιμότητας.- Διασταυρώνεται σε μια στρώση πάχους 1,5 – 4.0 cm αναλόγως το σχέδιο. Σταμπάρεται με ειδικά καλούπια , που διατίθενται σε ποικιλία σχεδίων, οι οποίες πιέζονται πάνω στο σοβά έως ότου αφήσουν το αποτύπωμα τους. Την επόμενη μέρα με μια λάμα διορθώνουμε τις ατέλειες του σταμπαρίσματος καθώς ο σοβάς είναι ακόμη εργάσιμος.

Η διαδικασία κατασκευής του σταμπωτού σοβά ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα, με το χρωματισμό του . Ο Σταμπωτός Σοβάς είναι κατάλληλος για επένδυση εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων. Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων δίνοντας την αίσθηση πέτρας .