//Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης
Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης2017-03-13T20:39:34+00:00

Σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης.

Είναι το σύστημα θερμομόνωσης που εφαρμόζεται 30 και πλέον χρόνια στην Ευρώπη και την Αμερική. Είναι μια εναλλακτική εφαρμογή της συμβατικής μόνωσης (Μόνωση Διπλής Τοιχοποιίας και Μόνωση Σκυροδέματος) και η μόνη λύση θερμομόνωσης και ανακαίνισης για τα παλιά κτίρια, που παρέχει θεαματικό θερμομονωτικό αποτέλεσμα, εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου, αρχιτεκτονική ελευθερία, ανθεκτικότητα στο χρόνο! Είναι ουσιαστικά η τοποθέτηση των θερμομονωτικών πλάκών εξωτερικά από τα δομικά στοιχεία(πχ. τούβλα – μπετό ή παλιός σοβάς) και η επίστρωση τους με έτοιμα λεπτά, βιομηχανικώς παραγόμενα ελαστικά επιχρίσματα(αντί για συμβατικό σοβά)

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Εξωτερική θερμομόνωση ή Κέλυφος γίνεται με ειδικά λεπτά επιχρίσματα.

Τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης εφαρμόζονται σε παλαιά και καινούρια κτίρια διαφόρων χρήσεων, σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και βιομηχανικά κτίρια. Είναι σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 91/2000 για την απόκτηση πιστοποιητικού ενεργειακής ταυτότητας των κτιρίων. Ως μονωτικά υλικά χρησιμοποιούνται πλάκες πολυστερίνης ή πετροβάμβακα. Με τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης  αποφεύγονται οι θερμογέφυρες. Αποφεύγονται τα φαινόμενα ρηγμάτωσης και αποκόλλησης των σοβάδων καθώς και ξεφλουδίσματος του χρώματος λόγω παγετού τον χειμώνα. Εξοικονομούν ενέργεια για την θέρμανση και την ψύξη έως και 40%, μειώνοντας την κατανάλωση πετρελαίου και ρεύματος ενώ αντίστοιχα μειώνεται το μέγεθος των κλιματιστικών μονάδων και των θερμαντικών σωμάτων που απαιτούνται. Στην περίπτωση χρήσης ενδοδαπέδιας θέρμανσης, η χρήση εξωτερικής θερμομόνωσης αυξάνει την θερμοχωρητικότητα του κτιρίου με αποτέλεσμα να την κάνει πιο αποδοτική.

Δεν απαιτείται διπλή τοιχοποιία και εσωτερική θερμομόνωση. Εφόσον χρησιμοποιηθεί έγχρωμος σοβάς, δεν απαιτείται βαφή του κτιρίου. Υπάρχει επιλογή των τελικών αδιάβροχων ακρυλικών, σιλικονούχων και υδρύαλων σοβάδων διαφόρων αποχρώσεων και υφών. Δημιουργούν ευχάριστο κλίμα: τον χειμώνα ζέστη και το καλοκαίρι δροσιά. Σύμφωνα με τον Νέο Κανονισμό, σε παλαιά κτίρια (πρό του 85) που τοποθετείται εξωτερική θερμομόνωση (Θερμομονωτικό κέλυφος) δύναται να εξέλθουν της οικοδομικής γραμμής.