//Μόνωση δώματος
Μόνωση δώματος2017-03-13T16:54:07+00:00

Μόνωση δώματος

Μόνωση είναι ο γενικός όρος που υποδηλώνει την προστασία μιας κατασκευής από την θερμότητα, τον ήχο και την υγρασία (σε καθημερινούς όρους θερμομόνωση, ηχομόνωση, στεγάνωση).Η απόφαση για τοποθέτηση μόνωσης στην ταράτσα αποκτά βαρύνουσα σημασία αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της απώλειας θερμότητας πραγματοποιείται μέσω του ταβανιού. Συνεπώς, οι μονώσεις ταρατσών μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες όσον αφορά στην απώλεια θερμότητας.

Η σωστή μόνωση της ταράτσας, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα πρώτον για την προστασία του κτιρίου από  τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία είναι έντονα πλέον και στη χώρα μας και δεύτερον για την εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.
Για να ρυθμίσουμε την εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού μας χρησιμοποιούμε μηχανικά μέσα (κλιματιστικά, θερμαντικά σώματα, κ.α.) H ανεξέλεγκτη, όμως, χρήση αυτών των μέσων δημιουργεί αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.

Επομένως, ο στόχος είναι να μειωθεί η ποσότητα και το κόστος κατανάλωσης, διατηρώντας παράλληλα ένα επίπεδο άνεσης στο εσωτερικό του σπιτιού. Οι περισσότερες παλιές κατασκευές έχουν λιγότερη μόνωση από ότι οι καινούριες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ενίσχυση της μόνωσης και στις καινούριες κατασκευές είναι επιπλέον κόστος, διότι μπορούν να κάνουν απόσβεση  σε λίγα μόνο χρόνια.

Στις Μονώσεις  στόχος μας είναι η ασφαλής, αξιόπιστη και αποτελεσματική λειτουργία, η οποία μπορεί να εξασφαλιστεί μόνον με υψηλή ποιότητα κατασκευής, προστατεύει από την υγρασία, το ψύχος και τη θερμότητα.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει μονώσεις σύμφωνα με τις ανάγκες & προδιαγραφές κάθε έργου.

Αφού  καθαριστεί η επιφάνεια από τα σαθρά  υλικά, σκόνη, φυτικούς οργανισμούς, άλατα, λάδια κ.α. γίνεται επάλειψη με ασφαλτικό γαλάκτωμα με κατανάλωση  0,4 – 0,5 kg/m3.

Μετά την ξήρανση του ασφαλτικού γαλακτώματος η επιφάνεια είναι έτοιμη για την εφαρμογή της εξηλασμένης πολυστερίνης πάχους 5 cm.

Στη συνέχεια γίνεται η διάστρωση του ελαφρομπετόν με κλίση  περίπου 1 – 2 % προς τα σημεία αποστράγγισης . Αφού γίνει η επάλειψη και η ξήρανση του ασφαλτικού υλικού η επιφάνεια είναι έτοιμη για την εφαρμογή της ασφαλτικής μεμβράνης με ψηφίδα 4,5mm, όπου η συγκόλληση της γίνεται στο υπόστρωμα με τη χρήση κατάλληλου φλόγιστρου.

Γίνεται διάστρωση σκυροδέματος το λιγότερο 7 – 10 cm πάχος και δίνονται οι κλίσεις που χρειάζονται για την απορροή των υδάτων. Η προσθήκη ινών πολυπροπυλαινίου αυξάνει τις αντοχές του μπετόν.  Ακολουθεί η επίπαση σκληρυντικού μίγματος χαλαζιακής άμμου στην ποσότητα και αναλόγια που ορίζουν οι προδιαγραφές του έργου.

Η ενσωμάτωση επιτυγχάνεται  με τους λειαντήρες μπετόν (ελικόπτερα) και η μεγαλύτερη δυνατή συμπύκνωση αυξάνει τη σκληρότητα της επιφάνειας . Το νωρίτερο δυο ήμερες αργότερα γίνεται η κοπή αρμών συστολής – διαστολής σε κάνναβο περίπου 5 Χ 5 m αφού όμως εκτονωθούν και τα σημεία που υφίστανται τις μεγαλύτερες τάσεις  (γωνίες – κολώνες – πρόσθετα τμήματα κλπ).

Τέλος η πλήρωση των αρμών δημιουργούνται με ακρυλικό – πολυουρεθανικό.